04.02.2025 - 12:39 | Son Güncellenme:
Mücver, bayatlayan veya fazla pişen pilavları yeniden değerlendirmenin en nefis yollarından biridir. Dışı çıtır, içi yumuşacık olan mücverleri kahvaltıda, çay saatlerinde veya akşam yemeğinde tüketebilirsiniz. Üstelik yanında yoğurtlu bir sos veya taze limon suyu da lezzetini artırabilir.
2 su bardağı pilav, 4 adet yumurta, 3 adet taze soğan, 1/3 Demet dereotu, 1/3 Demet maydanoz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz mücver yapmak için yeterli olacaktır.
Artan pilavın miktarına göre mücver için taze soğan ve doğranmış yeşillikleri ayarlayabilirsiniz. Bir kaba aldığınız malzemeleri, yani yumurtaları ve baharatları iyice karıştırın. Tüm malzemeler iyice karışana kadar kaşıkla karıştırın.
Bir tavaya yağını ekleyip kızmasını bekleyin. Bir kaşık ile harçtan alıp tavaya kızarması için koyun ve mücverleri arkalı önlü kızartın. Artan pilavdan mücver yapmak işte bu kadar kolay. Afiyet olsun.
Gelelim tarifin püf noktasına! Mücver harcını çok sulu olmaması için iyice karıştırmalı ve biraz dinlendirmelisiniz. Yağı iyice kızdırmadan mücverleri tavaya koyarsanız fazla yağ çekebilir ve kıvamı bozulabilir.
Artan pilavdan yaptığınız mücveri, yoğurtlu sarımsaklı bir sos, acı biber turşusu veya taze sıkılmış limon suyu ile servis edebilirsiniz. Böylece de hem daha lezzetli hem de daha şık bir sunum yapmış olursunuz.