28.06.2024 - 16:11 | Son Güncellenme:
Bulgur pilavını hazırlarken pirinç pilavından daha farklı aşamalara dikkat etmeniz gerekir. Aşçıların ustalıkla kullandığı teknikler sayesinde bulgurun doğru bir şekilde pişirilmesini sağlayabilirsiniz.
Evinizde lokanta usulü bulgur pilavı hazırlamak istiyorsanız, malzemelerin içeriğine dikkat etmelisiniz. Özellikle pişirme sürecinde özenli davranmanız gerekiyor. İşte ünlü lokantaların bulgur pilavı lezzeti.
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
İlk olarak bulgur pilavı için soğanları ince ince kıyın ve sıvı yağda kavurmaya başlayın. Ardından doğradığınız sivri biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Aralıklı olarak diğer malzemeleri eklemeye devam edin. Domatesi rendeleyerek ilave edebilirsiniz.
Bulguru koyup 1-2 dakika kavurun ve sıcak tavuk suyu ile sıcak suyu dökün. Dilediğiniz kadar tuz ekledikten sonra kapağını kapatabilirsiniz. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz.
Ocağı kapattıktan sonra havlu kağıt ekleyerek 10 dakika kadar dinlendirmelisiniz. Bulgur pilavı servise hazır olacaktır. Bu aşamaları dikkatle uygularken göz ardı etmemeniz gereken bazı püf noktalar mevcut.
Bulgur pilavının tane tane olması için iri pilavlık köy bulguru kullanmalısınız. Lokanta usulü bulgur elde etmek için ise salça ve domateslerin birlikte kullanılması şart. Tadının daha lezzetli olmasını istiyorsanız hem biber hem de domates salçası katabilirsiniz.
Pilav için kavurduğunuz soğanın içine birkaç diş sarımsak ilave edebilirsiniz. Bulgur içinde farklı bir aroma oluşturacaktır. Ancak en önemli püf noktası, bulguru çok karıştırmadan pişirmeniz gerektiğidir. Suyunu çekene kadar bekletmek yeterli.