Aşırı terlemenin kişilerin sosyal yaşamlarını azımsanmayacak düzeyde etkilediğini ve bazı belirtilerin cerrahi operasyon gerektirdiğine dikkat çeken Doç. Dr. Ahmet Rauf Görür, şunları söyledi:
Sırf tokalaşmamak için yeni biriyle tanışmaktan çekiniyorsanız, pantolonunuzun kenarı elinizi sildiğiniz için sürekli kirleniyorsa, bilgisayar kullanamıyorsanız, yanınızda sürekli elinizi silecek bir şeyler taşıyorsanız, kapı tokmaklarını çevirirken zorlanıyorsanız, yedek kıyafetler taşıyorsanız, yazı yazarken zorlanıyorsanız, sosyal hayatınız ve psikolojiniz etkilenmeye başladıysa, ameliyat sizin için iyi bir çözüm olabilir.
Cerrahi operasyonlarının nasıl yapıldığı konusunda da bilgi veren Doç. Dr. Rauf Görür, günümüzde klipsli ETS yönteminin; refleks terleme çıkması halinde (işlem öncesi, bel, karın, göğüs, bacaklar, diz kapağı gibi vücudun terlemeyen bölgelerinde, işlem sonrası terleme olmaya başlaması durumu) geri dönüşüm şansı olması ve uygulama kolaylığı nedeniyle en fazla tercih edilen ameliyatların başında geldiğini vurguladı. Doç. Dr. Rauf Görür, "Klipsli ETS yöntemi, genel anestezi altında iki küçük kesi ile kamera yardımıyla yapılır. Ameliyat ile sempatik sinir fonksiyonu bölgesel olarak ortadan kaldırılır" dedi.