Vücuttan su atımını artırmak için günlük hayatınıza yeşil yaprakları daha fazla dahil edebilirsiniz. Özellikle maydanoz, lahana, karnabahar, pazı, marul, tere, nane ıspanak, brokoli gibi sebzeleri ön planda tutabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebze tüketiminin ödem atmak için tüketilmesi gerektiğini belirten Dr. Ayça Kaya bu sayede ödemden kurtulabileceğinizi belirtiyor.
Ödem atma konusunda çeşitli zorluklar yaşamaya devam ediyorsanız, Ayça Kaya'nın ödemin kolayca atılmasını sağlayan çay tarifini evinizde deneyebilirsiniz.
İlk olarak bir adet elmayı 1 litre suyun içerisine küp küp doğrayın. Karışımı haşladıktan sonra suyunu süzmeniz gerekiyor. Bu suyun içerisine maydanoz, yarım limon, bir tutam mısır püskülü, bir tutam kiraz sapı, 2 yemek kaşığı yeşil çay ilave ederek demleyin.
Karışım demlendikten sonra süzerek günde 2-3 fincan tüketebilirsiniz. Tercihe bağlı olarak içerisine tarçın ekleyebilirsiniz.