Taze soğanları bütün olarak saklamak istiyorsanız, öncelikle iyice temizlemeniz, durulamanız ve kurutmanız gerekiyor. Ardından taze soğana çok hasar vermeden ikiye katlayıp poşete koyabilirsiniz ve bu şekilde buzluğa koyabilirsiniz. İsterseniz taze soğanı dilimleyerek, porsiyonlara ayırarak da poşetleyebilir ve buzluğa koyabilirsiniz. Bu sayede ihtiyacınız olan kadarını kullanabilir ve geri kalan kısmın buzlukta durmasını sağlayabilirsiniz.
Taze soğanı buzlukta, uzun süreli saklamak için kullanabileceğiniz bir diğer alternatif yöntem ise kilitli torbalardır. İyice temizlediğiniz ve kuruladığınız soğanı havası alınmış kilitli torbalara koyabilir ve buzluğa öylece koyabilirsiniz.
Derin dondurucuya veya buzluğa koyduğunuz taze soğan paketlerinin üzerine, paketleme tarihini belirten bir etiket yapıştırabilirsiniz. Böylece, ne zaman saklandığını ve ne kadar süre boyunca saklanabileceğini kolaylıkla takip edebilirsiniz. Ayrıca, etiket üzerinde ‘saklama tarihi’ ve ‘son kullanma tarihi’ gibi bilgileri belirtmek, düzenli ve verimli bir mutfak yönetimi için de faydalı olacaktır.