Potasyum içeriği sayesinde kalp sağlığını koruyabilirsiniz. Potasyum, kalp için etkili minerallerden biridir. Düzenli tüketimi, yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olabilir ve kalp krizi riskini azaltabilir. Peki, muşmula nasıl tüketilmelidir?
Muşmula, ilk toplandığında sert ve ekşi bir yapıya sahiptir. Ancak olgunlaştıkça yumuşar ve daha tatlı bir hale gelir. Pek çok kişi damak zevkine göre tercih yapar. Ancak meyvesini tüketmekte zorlananlar için farklı alternatifler de mevcut. Muşmula, doğrudan tüketilebileceği gibi reçel, marmelat ya da tatlılarda da kullanılabilir.
Taze tüketmek isteyenler tamamen olgunlaştıktan sonra doğrudan yiyebilir. Sertken ekşi ve buruk bir tat verir, ancak tamamen yumuşadıktan sonra daha lezzetli olur. Muşmula ile yapılan reçel ve marmelatları, kahvaltı sofralarınıza ekleyebilirsiniz.
Pasta ve kek gibi tatlılarda olgunlaşmış muşmula kullanabilirsiniz. Farklı tadıyla misafirleri lezzetine hayran bırakacak bir tarif. Tatlılarda muşmula püresi kullanabilirsiniz. Kilo verme sürecindeki kişiler ise kurutulmuş muşmula tercih ederek sağlıklı bir atıştırmalık tüketebilir.