Himalaya tuzu ise içerdiği minerallerle zayıf düşen bağışıklığı güçlendirir ve hastalıkla savaşır.
Böylece virüslere doğal bir kalkan olan oluşturan bal ve tuz, sindirim sistemini de düzenler. Probiyotik özellikleri sayesinde sağlıklı bağırsak bakterilerini besleyen bal, himalaya tuzuyla birleşince enzimlerin üretimine katkı sağlar.
Aynı zamanda vücuttaki su dengesini düzenleyerek enerji artışı sağlayan bal ve tuz karışımı, halsizlik, güçsüzlük vb. sorunların çözümüne de yardımcı olur.
Bal ve himalaya tuzu vücutta su tutulumunu önlemeye yardımcı olur böylece vücudun ödem toplamasını önler.
Karışımda dikkat edilmesi gereken en önemli husus balın saf ve organik olması ve tuzun ise doğal Himalaya tuzu olmasıdır. Her akşam yatmadan önce 1 kaşık tüketebilirsiniz.