Balık
İçerdiği omega-3 yağ asitleri ile özellikle zihin gelişiminde önemli rol oynar. Bazı bebeklerin balığı sevmesi veya alışması daha zordur, o nedenle değişik tarifler ile sunmak önemlidir.
Balık keki malzemeler: 1 adet orta boy patates, 1 küçük boy havuç, 1 tatlı kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı süt, 60 gram somon
Balık keki yapılışı: Fırını 180 derecede ısıtın. Havuçları küp küp doğrayıp soğuk suda haşlayın. Patatesleri haşlayın ve süt ve tereyağı ile püre haline getirin. Havuç ve patates püresini harmanlayın. Somonu çift taraflı olarak tavada pişirip küçük parçalara ayırın. Karışıma ilave edip birkaç kez daha karıştırın. 15 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin.