Balık yağı miktar olarak fazla yağ içeriğiyle ön plana çıkar. Fakat eğer zararlı ağır metallerin tüketiminden kaçınıyorsanız, sardalye, hamsi ya da çiroz gibi küçük balıkları ve az miktarda somon, ton balığı ya da kılıç balığı tüketmeyi tercih edebilirsiniz.
Ghee Hindistan gibi ülkelerde tüketilen bir çeşit yağdır. Toksin, yağ ve laktoz gibi daha az sağlıklı maddelerden arınması adına yavaş pişirilme yöntemleriyle hazırlandığı için çok daha sağlıklıdır. Tadı yoğun ve lezzetlidir, kurutulmuş meyvelerinkine benzer ve tereyağı ve margarin yerine aşırıya kaçmayacak şekilde tüketebilirsiniz.
Kril yağı sahip olduğu Omega 3ler ve fosfolipidlerle ön plana çıkar. Kabuklu deniz hayvanlarından elde edilen bu yağ, bazı Asya ülkelerinin geleneksel yiyecekleri arasındadır. Genellikle ek besin olarak kapsül formunda tüketilir.
Saf sızma zeytin yağı özellikle Akdeniz mutfağında bolca kullanılan iyi bir alternatif olmakla birlikte, sağlığınız için en iyi yağ türlerinden biridir. Zeytinden elde edilen bu yağ, Omega 9 ve E Vitamini açısından zengin güçlü bir antioksidandır.