Özellikle son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar, soğan ve sarımsağın kanserle mücadelede önemli bir rol oynadığını daha çok gözler önüne sermiştir. Sarımsakta bulunan allicin maddesinin, kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyerek vücutta zararlı serbest radikallerin birikmesini önlediği biliniyor. Soğan ise, içerdiği çeşitli güçlü flavonoidler sayesinde kansere karşı koruyucu bir etki gösteriyor. Özellikle mide ve kolon kanseri gibi yaygın kanser türlerine karşı etkili olduğu düşünülüyor.
Soğan ve sarımsak, sadece yemeklere sadece lezzet, aromatik bir tat katmakla kalmaz, o yemeğin daha faydalı, sağlıklı bir hale gelmesine de yardımcı olur. Bu besinlerin faydalarından daha çok yararlanmak için onları çorbalara, salatalara veya ana yemeklere katabilirsiniz. İsterseniz çiğ olarak da tüketebilirsiniz.