Lezzetli bir patlamış mısır hazırlamak isteyenlerin kullanacağı mısırın kaliteli olması şart. Eski veya bayat mısırlar düzgün bir şekilde patlamayabilir. Organik veya özel işlemlerden geçen mısır taneleri, daha iyi sonuçlar verebilir.
Tencerenin önceden ısınmış olması, mısırın daha hızlı ve eşit şekilde patlamasını sağlar. Tencereye yeterli miktarda yağ koyun ve orta sıcaklıkta ısıtın. Yağın ısındığını anlamak için birkaç mısır danesi koyup patlamalarını bekleyin. Mısırların tencere tabanında eşit olarak dağılması, tüm tanelerin eşit şekilde patlamasına yardımcı olur.
Isıyı dikkatli bir şekilde ayarlamak, mısırların yanmasını önler. O nedenle ocağın altını aşırı hızlı açmayın. Yağın çok sıcak olması mısırların yanmasına, az sıcak olması ise mısırların tam olarak patlamamasına neden olabilir. Yağ ısısına göre dengeleyebilirsiniz.
Mısır patlarken tuz ve baharat eklemek, lezzetin eşit dağılmasını sağlar. Yağ ile birlikte tencereye tuz ekleyerek mısırların tuzu çekmesini sağlayabilirsiniz. Farklı baharatlar ekleyerek lezzet şöleni yaratabilirsiniz.