Patatesler ışığa maruz kaldığında klorofil üretmeye başlar ve yeşil bir renge dönerler. Bu renk, patateslerin zararlı bir madde olan solanin üretimine neden olur. O nedenle karanlık ortamda saklamalısınız.
Patatesler genellikle toplu bir şekilde satın alınır. Kontrol edilmeden bir ortama bırakıldığında çürük olan patatesler sorunsuz olanlara da zarar verebilir. Bu nedenle temiz, kuru ve çürük olmayan patatesleri seçmelisiniz.
Ayrıca, patateslerin üzerinde bulunan toprak kalıntıları çürümeyi hızlandırabilir. Ancak yıkayarak temizlenmesi doğru bir yöntem değildir. Su ile temas ettiğinde daha hızlı bozulmasını sağlar. Nemli ortam, küf ve bakteri oluşmasını kolaylaştırır.
Patateslerin uzun süre taze kalmasını sağlamak için düzenli olarak kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Haftada bir kez patatesleri kontrol ederek çürüyen veya filizlenen patatesleri ayırmalısınız. Sağlıklı patatesler bu sayede daha uzun süre dayanabilir.
Farklı yiyeceklerden uzak bir alanda muhafaza edilmesi daha doğru olacaktır. Gıdaların bozulması farklı yiyeceklere sıçrayabilir. Bu tüyoları uygulayarak patateslerin en az 6 ay boyunca tazeliğini korumasını sağlayabilirsiniz.