17.05.2025 - 15:50 | Son Güncellenme:
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de az malzeme gerektiriyor. Çay saatlerinin yanına yakışan bu nefis tarifin yıldızı is elbette ki tahin. Bu tarifi uygulayarak, misafirlerinize unutulmaz bir lezzet verebilirsiniz.
Hamur için:
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılacak)
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
İç harcı için:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
Geniş bir karıştırma kabına 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı tahin, 2 yemek kaşığı sirke ve 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağı ekleyin. İki yumurtadan birinin sarısını ayırarak kenara koyun. Son olarak, 1 paket kabartma tozunu ilave edin ve tüm malzemeleri bir çırpıcı veya spatula yardımıyla bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Karışıma 2.5 su bardağı unu azar azar ekleyin. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayın. Yumurtaların büyüklüğüne bağlı olarak un miktarı az ya da çok olabilir. Hamur, ele yapışmayan, yumuşak ve kolay şekil alabilen bir kıvamda olmalı. Gerekirse, 0.5 su bardağı daha un ekleyebilir veya unu azaltabilirsiniz.
Hamuru tezgaha aldıktan sonra unlanmış bir yüzeyde oklava yardımıyla yaklaşık 0.5 cm kalınlığında açın. Hamurun kenarlarını düzelterek dikdörtgen bir şeklini verin. Ancak çok kalın olmamasına dikkat edin. Açtığınız hamurun üzerine 1 çay bardağı tahini eşit şekilde yayabilirsiniz.
Hamurun bir kenarından başlayarak, iç harcı dikkatlice toplayarak rulo şeklinde sarın. İlk katmanda hamur biraz açılabilir. Rulo tamamlandığında, iç harcın dışarı taşmamasına özen gösterin. Ruloyu ortasından ikiye kesin ve her bir parçayı yaklaşık iki parmak genişliğinde dilimlere ayırın.
Dilimlenen parçaların ortasına bir çubuk veya kaşığın sapıyla hafifçe bastırarak yaprak benzeri bir şekil oluşturun. Ardından yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine, birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin. Ayrılan yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün.
Fırını önceden 160°C’ye ısıtın. Kurabiyeleri fırına yerleştirin ve 15 dakika boyunca bu sıcaklıkta pişirin. Ardından, fırın sıcaklığını 140°C’ye düşürerek kurabiyelerin içini çekmesi için 5-10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.