Boğaz ağrısında dokularda şişlik ve hassasiyet olduğuna işaret eden Günay, "Bu hassasiyet boğazdaki enflamasyonla ilgilidir. Sıcak enflamasyonu artırır. Bu da şişliği ve hassasiyeti artıracaktır. İlk zamanlar dışarıdan soğuk uygulamalar ve ağız kuruluğu için ılık sıvı gıdaların tercih edilmesi, ağrının azaltılmasına yardımcı olacaktır" bilgisini verdi.
Günay, sıcak içeceklerin boğazı daha çok tahriş edeceği uyarısında bulunarak, "Sıcak içecekler ağrıyı daha da artıracaktır. İçecekler hafif ılık düzeyde olmalı. Soğuk uygulama ise boğaz ağrısının ilk saatlerinde dışarıdan olmalı. Soğuk içecekler de yasaktır" şeklinde konuştu.
Günay, turp içerisinde yüksek miktarda B ve C vitamini bulunduğuna dikkati çekerek, "Turp, boğazı yumuşattığı için öksürüğün azalmasına yardımcı olur. Gaz sancısına iyi gelir. Turpun öz suyunu içtikten sonra kalan turpu çiğnemek de diş eti sağlığına yararlıdır, bağışıklık sistemini güçlenmesine yardımcı olur" ifadelerini kullandı.