Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıBörek ustaları bu sosu sır gibi saklıyor! Yufkanın arasına sürünce çıtır çıtır olacak
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    2/9Börek ustaları bu sosu sır gibi saklıyor Yufkanın arasına sürünce çıtır çıtır olacak

    Peynirli, patatesli, ıspanaklı, kaşarlı ve kıymalı gibi pek çok çeşidi olan böreğin neredeyse tüm çeşitleri sıklıkla tüketiliyor. Genellikle börekçiler, hazırladıkları yufkanın daha çıtır bir lezzete sahip olması için özel bir sos hazırlıyor.

    3/9Börek ustaları bu sosu sır gibi saklıyor Yufkanın arasına sürünce çıtır çıtır olacak

    Börek hazırlarken kullanılan ürünlerin hepsi, çıtırlığı ve lezzeti için oldukça önemli. Fakat bazı durumlarda ürünleri dengeli kullansanız bile, lezzeti istenen düzeyde olmayabiliyor. Bunun için teknik beceri ve ustalık tüyoları gerekir.

    4/9Börek ustaları bu sosu sır gibi saklıyor Yufkanın arasına sürünce çıtır çıtır olacak

    Börek hamurunun doğru açılması, yağlanması, katlanması ve pişirilmesi gibi aşamalar teknik becerilerdendir. Aynı zamanda pişirme sırasında dikkat edilmesi gerekenler bulunur. Fırında kalış süresi bile dikkat gerektiren bir meseledir. Bu aşamalara dikkat ederek böreğinizin lezzetini artırabilirsiniz.

    5/9Börek ustaları bu sosu sır gibi saklıyor Yufkanın arasına sürünce çıtır çıtır olacak

    Teknik aşamalar dışında önemli aşçılık sırları da börek için etkili rol oynar. Böreklerde genellikle kullanılan iç harçların kalitesi ve tazeliği, tadını epey değiştirecektir. O nedenle kullandığınız malzemeleri mutlaka kontrol etmelisiniz. Usta aşçılar bu aşamaların hiçbirini atlamıyor. Üstelik daha çıtır bir börek elde etmek için özel bir sos hazırlıyor. İşte denemeniz gereken börek sosu.

    6/9Börek ustaları bu sosu sır gibi saklıyor Yufkanın arasına sürünce çıtır çıtır olacak

    Sodalı börek sosu, böreğin daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlayan harika bir karışımdır. Sos için bir kasede 1 su bardağı süt, 1 şişe maden suyu, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 adet yumurtayı iyice çırpın. Sosun son kısmını böreğin üzerine döktüğünüzde nefis bir lezzet elde edeceksiniz. Hazırladığınız sosu börek aralarına fırça ile eşit miktarda sürmeyi unutmayın.

    7/9Sodalı karışımla hazırlayabileceğiniz nefis bir börek tarifi

    Sodalı karışımla hazırlayabileceğiniz nefis bir börek tarifi

    Malzemeler
    - 8 adet yufka
    Sosu için: 
    - 1 su bardağı süt
    - 2 yemek kaşığı yoğurt
    - 1 tane maden suyu
    - 1 adet yumurta
    - 1 su bardağı sıvı yağ
    - 1 çay kaşığı tuz


    İç harcı için: 
    Maydanoz
    Çökelik veya beyaz peynir


    Üzeri için:
    - 1 tane yumurta sarısı
    - Çörekotu

    8/9Börek ustaları bu sosu sır gibi saklıyor Yufkanın arasına sürünce çıtır çıtır olacak

    İlk olarak bir kabın içerisine sosu için yazdığımız tüm malzemeleri alalım. Ardından sofraya veya geniş tezgahın üzerine 1 tane yufkayı alıp hazırladığımız sostan kaşıkla dökelim ve fırça ile her yerine eşit sürelim. Ardından, bir yufka daha alıp sosladığımız yufkanın üzerine serelim. Aynı işlemi uygulayalım.

    9/9Börek ustaları bu sosu sır gibi saklıyor Yufkanın arasına sürünce çıtır çıtır olacak

    Harçları koyduktan sonra kenarlarını katlayıp saralım. Rulo haline getirdikten sonra bıçakla 4 eşit parçaya gelecek şekilde kesip tepsiye dizebilirsiniz. Yufka bitene kadar tüm işlemlere devam edin. Üzerine çörekotu serpiştirip, 180 derecelik fırında üzeri kızarana pişirebilirsiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Panjurdaki tüm kir su gibi akacak Eski çoraplarla tertemiz, ulaşılmayan yer kalmayacak
    Panjurdaki tüm kir su gibi akacak! Eski çoraplarla tertemiz, ulaşılmayan yer kalmayacak
    Ne solucan kalıyor ne salyangoz Kahveyle karıştırınca tuzağa düşürüyor, muhteşem taktik
    Ne solucan kalıyor ne salyangoz! Kahveyle karıştırınca tuzağa düşürüyor, muhteşem taktik
    Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
    Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor! Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
    En leziz turşular bu tariften çıkıyor Biberleri delmek yeter, domatesle şölene dönüyor
    En leziz turşular bu tariften çıkıyor! Biberleri delmek yeter, domatesle şölene dönüyor
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Wanda Nara gözyaşlarına boğuldu Bu kez sebebi çok başka
    Wanda Nara gözyaşlarına boğuldu! Bu kez sebebi çok başka
    Survivor 2025te 3. oldu Volkandan yarışma sonrası ilk paylaşım: Karakterimden taviz vermedim
    Survivor 2025'te 3. oldu! Volkan'dan yarışma sonrası ilk paylaşım: Karakterimden taviz vermedim
    Aybüke Pusat yaşlanınca taşınacağı yeri açıkladı
    Aybüke Pusat yaşlanınca taşınacağı yeri açıkladı
    Tülin Şahin hastaneden paylaştı İlk 48 saat kritiktir
    Tülin Şahin hastaneden paylaştı! 'İlk 48 saat kritiktir'

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo