Ekmeğe ıslak elle dokunmaktan kaçının ve ekmeği buzdolabına koymayın. Buzdolabı küflenmeyi önlese de, ekmeğin bayatlamasına yol açabilir. Ev yapımı ekmeklerin raf ömrünün daha uzun olduğunu unutmayın. Bu süreyi uzatmak için ekmek yaparken mutlaka ekşi maya kullanmalısınız. Askorbit asit veya lesitin gibi doğal koruyucular da hamurun nemini korumaya yardımcı olabilir. Bal, tarçın, karanfil veya sarımsak da küfe karşı etkili olan besinlerden olduğundan, ekmeğin içine bu besinlerden biri ekleyerek hem daha lezzetli, hem de daha dayanıklı olmasını sağlayabilirsiniz.
Küflenmiş ekmek hiçbir şekilde tüketilmemeli. Bu durum ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir ve ekmek küflendiğinde koklanmamalı ve yanında nefes alınmamalı. Küflenmiş ekmeği koklamak, solunum sorunlarına neden olabilir.