Sarımsak, doğal bir antibiyotiktir ve yüzyıllardan beri tüketilmektedir. Karaciğer sağlığı açısından oldukça önemli bir besin kaynağı olan sarımsak karaciğer iltihaplarını önleyici bir etkiye sahiptir. Safra kesesi iltihabı ve hepatit gibi hastalıkların görülme olasılığı da sarımsak tüketimi ile azalır. İltihabın vücutta dindirilmesine yardım eden sarımsak karaciğerin hasar görmesini engeller ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.
Sarımsak herhangi bir sağlık problemi olmayan bireyler tarafından da düzenli olarak bolca tüketilmelidir. Her ne kadar sarımsak kokar düşüncesi ile ortamlarda çok tüketilmese de sağlık her şeyden önce gelir. Bu nedenle her şeye dikkat ederek, belirli zaman aralıklarında sarımsağın tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Özellikle uskumru ve somon gibi yağlı balık türleri Omega-3 yağ asidi açısından zengindir. Omega-3 yağ asitleri de kolesterolün dengelenmesinde, karaciğer sağlığının korunmasında, kalp ve damar sağlığının iyileşmesinde etkili yağlardır. Bunun için en önemli kaynaklar deniz ürünleri ve özellikle de yağlı balıklardır. Haftada en az iki gün balık tüketilmesi önerilir.
Bu balıklardan en az bir tanesinin Omega-3 yağı açısından zengin olması daha sağlıklı olur. Yağlı balıkların buğulama, fırın ve ızgara pişirme yöntemlerinden biri ile pişirilmesi de sağlık açısından oldukça önemli etkenler olarak tespit edilir.