Taze yumurtalar ve ticari olarak satılan yumurtalar farklı şekilde işlenebilir. Bu nedenle de farklı şekilde muhafaza edilmelidir. Çiftçi pazarından bir karton yumurta alıyorsanız, tezgahta tutabilirsiniz. Yumurtaların koruyucu tabakası zarar gelmesini önleyecektir.
Ancak, marketten alınan tipik yumurtalar asla tezgahta iki saatten fazla bırakılmamalıdır. Yumurtanın kabuğunda içini etkileyecek bakteriler oluşabilir. Yumurtaları soğutmak ayrıca raf ömrünü uzatacak ve bu da daha az israfa neden olacaktır.
Patateslerin tezgahta saklandığında bir haftadan fazla dayanabileceği konusunda büyük bir yanlış anlaşılma bulunuyor. Güneş ışığı patatesleri yeşil renge çevirerek filizlenmesine yol açar. En iyi seçeneğiniz patatesleri dolap veya kiler gibi karanlık ve serin bir ortamda iki hafta saklamaktır.
Patatesler gibi soğanlar da tazeliğini korumak için karanlık ve serin bir yerde saklanmalıdır. Ancak patates ve soğanları bir arada tutmak doğru bir işlem değildir. Patateslerin yaydığı etilen gazı soğanların da filizlenmesine yol açacaktır. Soğanlar düzgün bir şekilde saklanırsa bir aya kadar dayanabilir.
Nemli ortamlarda pek sağlıklı olmayan salatalıkları rutubet riski olan yerlerden de uzak tutmalısınız. Bu da tezgahınızda bir veya iki saatten fazla kalmaya dayanamayacakları anlamına geliyor. Salatalıkları buzdolabında saklamak, kullanana kadar çıtır çıtır kalmasını sağlar.
Özellikle olgun meyveleri tezgahta beklettiğinizde, siz farkına varmadan tüketilmez hale gelebilir. Ayrıca şeftali, muz ve avokado gibi ürünler tezgahta birkaç gün olgunlaştıktan sonra meyve sineklerini çekmeye başlar. Bu sinir bozucu sinekleri önlemek için olgunlaşmış meyve ve sebzelerinizi buzdolabına koymalısınız.
Evde kesmiş olduğunuz yiyecekleri açıkta veya tezgah üzerinde bırakmayın. Soğuk ve taze tutmak için hemen buzdolabına koymak önemlidir. Tezgahı bir çeşit yasak bölge olarak düşünüp dilimlenmiş meyve ve sebzeleri üzerinde bekletmemelisiniz.