Buzdolabı poşeti kullanarak doldurduğunuz dolmaları dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz. Dilediğiniz zaman çıkarıp nefis dolmalar hazırlayabilirsiniz. Ancak farklı yöntemleri denemek isteyenler için diğer alternatifler de mevcut.
Biberleri güneş almayan, serin ve iyi havalandırılan bir yerde kurutma raflarına yerleştirerek birkaç gün kurutabilirsiniz. Fırını düşük ısıya (50-60°C) ayarlayın. Dilimlenmiş biberleri fırın tepsisine serin ve düşük ısıda birkaç saat kurutun. Kapak hafif aralık bırakılarak nemin çıkmasına izin verilmeli.
Dolmalık biberleri pişirirken üzerini domatesle kapatırız. Kapak görevi görecek domates dilimlerini de önceden hazırlayabilirsiniz. Domatesleri temizledikten sonra dilim dilim kesip tepsiye dizin. Dondurucuda beklettikten sonra bir poşette saklayabilirsiniz.