08.05.2020 - 10:46 | Son Güncellenme:
İlk olarak, buzdolabındaki tüm yiyecekleri boşaltın. Bakteriler oda sıcaklığında hızla çoğalabilir, bu nedenle süt ürünlerini, etleri ve önceden soğutulmuş yiyecekler için soğukluklarını koruyabilecekleri bir alan hazırlayın.
Buzdolabında zaten daha az yiyecek olacaksa, haftalık alışverişten önce buzdolabını derinlemesine temizlemek iyi bir fikirdir. Böylece son tüketim tarihi geçmiş ürünleri eleyebilirsiniz.
Buzdolabını kapatın ve fişten çekin. Sebze ve meyve çekmeceleri de dahil olmak üzere buzdolabının çıkarılabilir tüm rafları çıkarın.
Karbonat ve ılık sudan oluşan bir temizleme malzemesi hazırlayın. 1/2 su bardağı karbonatı, ılık suyla dolu bir kabın içine alın ve karıştırın.
Hazırladığın karışım ile tüm parçaları iyice temizle. Buzdolabının duvarlarını ve zeminini, hatta temizlemeden önce çıkardığın sebzeliklerin altını mümkün olduğunca silmeyi unutma.
Kötü kokuların üstesinden gelmek için beyaz sirke kullanabilirsiniz. Buzdolabına ağzı açık bir şekilde bir bardak ya da kase içerisinde sirke yerleştirin. Suyla sirkeyi karıştırarak etkili bir temizleme solüsyonu da yaratabilirsiniz.
Kuru ve taze öğütülmüş kahveyi küçük kaseler içinde buzdolabının çeşitli yerlerine yerleştirirseniz, kötü kokuları maskeleyecektir.
Buzdolabınızın daha güzel kokmasını istiyorsanız, buzdolabının güvenli bir rafına vanilya özüne batırılmış bir pamuk bırakın. Bu pamuğu sürekli yenilemeyi unutmayın.