Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    MutfakBuzdolabınızı düzenlemenin püf noktaları
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerMutfak Haberleri

    Buzdolabınızı düzenlemenin püf noktaları

    01.03.2017 - 16:58 | Son Güncellenme: 01.03.2017 - 17:09

    #buzdolabı düzeni#buzdolabı temizliği#yumurta saklama koşulları#buzdolabı derecesi
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Buzdolabınızdan en iyi şekilde yararlanmak ve yiyeceklerinizi uzun süre taze tutmak için bu yazımıza göz atın...

    1/8Buzdolabı derecesi

    Buzdolabı derecesi

    Buzdolabınızın derecesini  1°C - 4°C arasında tutmaya çalışın, böylece yiyecekleriniz en fazla   5°C 'de saklanmış olur. Asla sıcak yiyecekleri buzdolabına kaldırmayın; buzdolabınızın derecesini yükseltir ve gıda zehirlenmeleri ile yemeklerin gereksiz yere bozulmasına neden olur.

    2/8Yiyecekler nasıl saklanmalı

    Yiyecekler nasıl saklanmalı?

    Açıldıktan sonra kavanozlarda saklanan soslar ve reçeller buzdolabında saklanmalı. Pişmiş yiyecekler uygun şekilde kaplanmalı, çiğ et ve balık ise kaplanıp hava almayan kaplarda buzluk bölümünde saklanmalı.

    3/8Buzdolabınızın düzeni

    Buzdolabınızın düzeni

    Üst raflarÖnceden pişirdiğiniz yiyecekler, şarküteri etleri gibi pişirmenize gerek olmayan yiyecekleri burada saklayın.Orta / alt raflarSüt, peynir, yoğurt ve tereyağı gibi süt ürünlerini burada saklayın.

    4/8Çekmece bölümleri

    Çekmece bölümleri

    Sebzeler, yeşillikler ve meyveler kapalı yerlerde saklanmalıdır; buzdolabınızın çekmeceleri de bu yiyecekler için en uygun bölümdür.

    5/8Buzdolabı kapısı

    Buzdolabı kapısı

    Buzdolabınızın en sıcak ve en çok ısı değişikliğine maruz kalan bölümü kapısıdır. İçinde koruyucu maddeler olan soslar, reçeller ve meyve suları gibi yiyecekleri burada saklayın.Buzluk kısmıBuzluk buzdolabınızın en soğuk bölümüdür. Bu kısımda çiğ et ve balık saklanmalıdır. Buzluğa bu gibi yiyecekleri koymanız diğer yiyeceklerinize mikrop bulaşmasını da önler.

    6/8Buzdolabınızı düzenli tutmanızı kolaylaştıracak tüyolar

    Buzdolabınızı düzenli tutmanızı kolaylaştıracak tüyolar

    Çiğ ve pişmiş yiyeceklerPişmiş ve hemen yemeye hazır yiyecekleri buzdolabınızın en üst rafında saklayın.Bu yiyecekleri her zaman çiğ yiyeceklerinizin üstünde tutun. Aksi takdirde çiğ yemekler pişmiş yemeklerinizin üzerinde damlayabilir ya da düşebilir ve bakteri bulaştırabilir.

    7/8Buzdolabınızı düzenli  olarak temizleyin

    Buzdolabınızı düzenli  olarak temizleyin

    Ulaşılması zor köşeleri eski bir diş fırçasıyla temizleyebilirsiniz.Hassas yeşilliklerSalata malzemeleri ve taze yeşillikleri buzdolabınızın arkasından uzak tutun ve temas etmelerine izin vermeyin yoksa bu hassas sebzeler donup bozulabilir.Tereyağı ve yumuşak peynirlerBu gibi süt ürünlerini çok soğukta saklamanıza gerek yok. Buzdolabınızın kapısında da saklayabilirsiniz.

    8/8Yumurtalar

    Yumurtalar

    Yumurtalarınız aynı sıcaklıkta tutulduğunda ömrünü daha uzun süre korur. Bu yüzden yumurtaları buzdolabınızın orta rafında saklamanız önerilir.MeyvelerAvokado, muz, erik, şeftali, armut ve domates gibi meyveler gaz saldığı için buzdolabınızdaki sebzelerin erken bozulmasına neden olur.PembeNar Özel

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Evin havasını değiştiren tüyo Büyük masrafa gerek yok: Halının gücü büyük
    Evin havasını değiştiren tüyo! Büyük masrafa gerek yok: Halının gücü büyük
    Yemeğin tadı tutmuyorsa işte sebebi Sinsice karışıyor, gözden kaçan tahta
    Yemeğin tadı tutmuyorsa işte sebebi! Sinsice karışıyor, gözden kaçan 'tahta'
    Karanlık mutfağı tek dokunuşla ışığa boğun Alttakiler koyu, üsttekiler parlak olsun
    Karanlık mutfağı tek dokunuşla ışığa boğun! Alttakiler koyu, üsttekiler parlak olsun
    Güneş girmese de doktor girmeyecek Karanlık evleri aydınlatmanın bir yolu var
    Güneş girmese de doktor girmeyecek! Karanlık evleri aydınlatmanın bir yolu var
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Esra Dermancıoğlu Fransadan paylaştı Lokal dansımızı yaptık
    Esra Dermancıoğlu Fransa'dan paylaştı! 'Lokal dansımızı yaptık'
    Cedi Osmandan eşi Ebru Şahine övgü dolu sözler Çok büyük bir keyifle izliyorum
    Cedi Osman'dan eşi Ebru Şahin'e övgü dolu sözler! 'Çok büyük bir keyifle izliyorum'
    Nagihan Karaderenin paylaşımları olay olmuştu Adem ve Almedayı mı kastetti Açıklama geldi
    Nagihan Karadere'nin paylaşımları olay olmuştu! Adem ve Almeda'yı mı kastetti? Açıklama geldi
    Survivor 2025’in olay yarışmacısı Almeda Baylan’dan çocukluk fotoğrafı Kardeşiyle aynı karede
    Survivor 2025’in olay yarışmacısı Almeda Baylan’dan çocukluk fotoğrafı! Kardeşiyle aynı karede

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo