Portakal, limona göre biraz daha yüksek miktarda C vitamini içerir. 100 gram portakalda yaklaşık 50-53 mg C vitamini bulunur. Bu oranlar portakalın daha yüksek vitamine sahip olduğunu gösterse de, limon da oldukça yakın bir orana sahiptir. O nedenle her iki meyvenin çok faydalı olduğunu söyleyebiliriz.
Limon çok daha asidik bir meyvedir, ancak sindirim sonrası vücutta etki yaratarak asit-baz dengesine katkıda bulunur. Portakal tükettiğinizde daha kolay sindirim sağlayabilirsiniz. Eğer mide problemleri yaşıyorsanız C vitamini ihtiyacınızı limon yerine portakaldan almak daha mantıklı olabilir.
Potasyum, lif, A vitamini ve folat açısından zengin olan portakal, bağışıklık sistemini güçlendiren özellikler taşır. Anı şekilde limon da antibakteriyel özellikleriyle bilinir. İçerisindeki asitler sayesinde vücudunuzda biriken toksinlerin atılmasını sağlayacaktır.
Bu oranlar sonucunda, C vitamini takviyesi için bu meyvelerden herhangi birini tüketebileceğinizi biliyorsunuz. Ekstra C vitamini istiyorsanız, kabuklarını tüketmekte de fayda var. Bu meyvelerin kabuklarını içeceklere, keklere ve daha pek çok besinin içine ekleyebilirsiniz.