Dondurulmuş krem peyniri çözdürdüğünüz zaman taze haline göre daha pütürlü ve yoğun bir kıvam aldığını fark edebilirsiniz. Bu durum, krem peynirin içindeki suyun donma sırasında kristalleşmesinden kaynaklanır. Ancak peynirin lezzetinde büyük bir değişiklik yapmaz. Eğer krem peyniri dondurup çözdüğünüzde kıvamını eski haline getirmek isterseniz, peyniri biraz karıştırarak daha pürüzsüz bir doku elde edebilirsiniz.
Krem peynir, dondurulduğunda yaklaşık 2 ay boyunca tazeliğini koruyabilir. Ancak bu süreyi aşmamak önemlidir. Dondurucuda uzun süre bekleyen krem peynir, dokusunda ve tadında belirgin değişiklikler yaşamaya başlar. Bu nedenle, dondurduğunuz krem peyniri en geç 2 ay içerisinde tüketmeye özen göstermelisiniz.
Krem peynir çözüldüğünde, dokusunda değişiklikler olabilir. Bu nedenle, dondurulmuş krem peyniri için en doğru kullanım şekilde pişirme tarifleridir. Cheesecake, kurabiye ya da soslar gibi tariflerde çözülen krem peynir kullanarak, pütürlü yapısını gizleyebilir ve lezzetinden tam anlamıyla faydalanabilirsiniz. Ancak, çözdüğünüz krem peyniri tekrardan çırparak kahvaltılarda da kullanabilirsiniz.
Krem peyniri dondururken porsiyonlar halinde saklamak, yalnızca ihtiyacınız kadarını çözdürmenizi sağlar. Böylece israfı önleyebilir ve her seferinde taze krem peynir kullanabilirsiniz. Çözülme işlemi sırasında peyniri direkt oda sıcaklığında bırakmak yerine, buzdolabında yavaş yavaş çözülmesini beklemek peynirin kıvamını korumasını sağlar. Unutmayın, çözülen krem peyniri tekrar dondurmak, lezzet ve kalite kaybına yol açabilir, bu nedenle çözdürdüğünüz miktarı dikkatle ayarlayın.