10.12.2018 - 10:58 | Son Güncellenme:
Çam fıstığı yararları kolesterolü azaltma ile başlar. 2014 yılında yapılan bir çalışmada, metabolik sendromlu kadınların, çam fıstığı da dahil olmak üzere altı haftalık fındık tüketiminden sonra kolesterol düzeyinde azalma görülmüştür.
Aslında, araştırmacılar düzenli olarak çam fıstığı yiyenlerin daha düşük bir ortalama ağırlığa, daha küçük ağırlık çevresine ve daha düşük bir insülin direncine sahip olduklarını bulmuşlardır. Ek olarak, çam fıstığı beslenmesi iyi bir lif, E vitamini, kalsiyum, magnezyum ve potasyum dozu içerir, bunların hepsi daha sağlıklı bir diyetle toparlanılır ve kilo verme hedeflerine yardımcı olur...
Çam fıstığı faydaları kan basıncını düşürme kabiliyetiyle devam eder. Bunun nedeni, çam fıstığının yüksek derecede magnezyum içermesiyle alakalıdır.
Birçok insan süt içmenin kemiklere iyi geleceğini düşünür. Ancak pastörizasyondan sonra süt asidik hale gelir. Ve bu bir işe yaramaz. Bu nedenle çam fıstığı gibi K vitaminini içeren besinleri araştırmalısınız.
Çam fıstığı içindeki magnezyum da kanser riskini azaltma çabasına yardımcı olur. Aslında, tek bir çam fıstığı porsiyonu, önerilen günlük magnezyum alımının yüzde 18'ini sunmaktadır. Ve magnezyumda yüksek diyetler, birkaç kanser türünü aza indirir.Ayrıca, başka bir çalışmada magnezyum alımı ve kolon kanserinin daha düşük oluşumları arasında pozitif bir bağlantı bulunmuştur.
Tıpkı lahanada olduğu gibi çam fıstığı da "göz vitamini" adı verilen önemli miktarda lutein içerir. Vücudunuz kendi başına lutein üretemez, ancak yiyeceğiniz besinlerden alabilirsiniz.
Magnezyum, depresyon, anksiyete gibi durumlardan muzdarip gençler veya yetişkinler için bir kurtarıcı niteliğindedir. Birçok depresyon ilacının etkisiz olduğunu düşünürsek, bu bulgular kesinlikle iyi haberdir...