Üretilen çikolataların birçoğunda tat artırıcı kimyasallar, yapay tatlandırıcılar ve koruyucu maddeler olabilir. Katkı maddeleri, çikolatanın raf ömrünü uzatır. Ancak beraberinde problemlere de neden olacaktır. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara, mide rahatsızlıklarına ve baş ağrılarına neden olabilir.
Dubai çikolatalarını diş sağlığı için riskli hale getiren bir husus da var. Şeker, ağızda bulunan bakterilerin çoğalmasına neden olabilir. Ayrıca yoğun şekerli çikolatalar, diş minesine zarar verir. Çürümeye karşı dikkatli olmak için çikolata tüketiminde dikkatli olmalısınız.
Dubai çikolatalarının yoğun aromaları ve şeker oranı, beyin kimyasında mutluluk hormonu olan dopaminin salgılanmasını artırır. Bu durum, tükettikçe daha fazla isteme hissinizi harekete geçirebilir. Kontrolsüz tüketimler zamanla bağımlılığa dönüşebilir. Dubai çikolatası dahil olmak üzere, çikolata çeşitlerini tüketirken dikkatli olmakta fayda var.