3 adet yufka200 gr beyaz peynir (veya lor peyniri)Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)Kızartmak için sıvı yağ- Böreklerin ağzını kapatmak için:2 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı su
Bu tarifi kendi damak zevkinize veya eldeki malzemelere göre özelleştirmek isterseniz, yufka yerine hazır baklavalık yufka, dondurulmuş yufka, ev yapımı yufka veya lavaş kullanabilirsiniz. Eğer peynir alternatifi düşünüyorsanız ezine peyniri, kaşar peyniri, mozzarella, patates püresi, ıspanaklı harç, mercimekli harç kullanabilirsiniz.
Bu tarifin en güzel yanı, hem kolay hem de hızlı hazırlanabilmesi. Öncelikle beyaz peyniri veya lor peyniri bir kasede ezin. İnce kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın. Eğer alternatif bir iç malzeme kullanıyorsanız, harcın kuru olmasına özen gösterin. Sulu malzemeler böreğin yağ çekmesine neden olabilir.
Her yufkayı 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin. Böylece toplamda 24 adet üçgen yufka elde edeceksiniz. Yufkaları keserken düzgün bir şekil elde etmeye çalışın. Her üçgen yufkanın geniş kısmına 1 tatlı kaşığı kadar iç harç yerleştirin. Kenarları hafifçe içe katlayarak sıkıca rulo şeklinde sarın. Böreğin ucunu açılmaması için un ve su karışımıyla yapıştırabilirsiniz.
Börekleri kızgın yağa dikkatlice bırakın. Her yüzünü yaklaşık 1 dakika kızartarak altın sarısı bir renk almasını sağlayın. Börekleri fazla kalabalık şekilde kızartmamaya özen göstermelisiniz. Kızaran börekleri bir kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını emdirin. Bu adım, böreklerin hafif ve çıtır kalmasını sağlar.
Bu tarifin püf noktalarından biri kızartma işleminde gizlidir. Yağın yeterince sıcak olmaması, böreklerin yağ çekmesinin en büyük nedenlerinden biridir. Yağı iyice ısıtmadan börekleri eklemeyin. Ayrıca eğer iç harçta boşluk bırakırsanız, börekler pişerken açılabilir veya yağı içine çekebilir. Sigara böreği tarifi için lor veya ezilmiş beyaz peynir gibi kuru malzemeler idealdir.