Tabanında oluşan yiyecek kalıntılarını çıkarmakta zorluk çekiyorsanız, etkili bir tüyo mevcut. Tavanın dibini kaplayacak kadar su doldurup üzerine bulaşık deterjanı dökün. Ardından ocağa ekleyip ısıtmaya başlayın. Ocakta ısınırken spatula yardımıyla kalıntıları kazıyabilirsiniz. Su ısındıkça kalıntılar yumuşayacaktır ve kolaylıkla çıkarılabilir.
Kalıntıları tavadan çıkarmada zorlanıyorsanız karbonat kullanmayı deneyin. Paslanmaz çelik tavayı kaplayacak şekilde 2-3 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Ocağa alarak kaynamaya bırakın. Suyun büyük kısmı buharlaşana kadar kaynatmaya devam edin. Karbonat bu kısımda devreye girmiş olacaktır.
Su iyice buharlaştığında ocağı kapatabilirsiniz. Tavayı soğumaya bıraktığınızda karbonatın etkili olması için tekrar sabunlayarak yıkayın. Bu sayede tavanız eskisinden daha parlak bir görünüme kavuşabilir.