Ateroskleroz yani damar sertliği kalp krizi, felç veya kalp yetmezliğine yol açabilen bir durumdur. Oksitlenmiş LDL kolesterol, arterlerinizde biriktiğinde daralmaya yol açar. Ceviz, LDL kolesterolün oksidatif hasarını önleyebilen ve bu nedenle ateroskleroz riskini azaltan harika bir antioksidan kaynağıdır.
Bağırsakta “iyi” ve “kötü” bakteri bulunur. “İyi” bakteriler sindirime yardımcı olur ve “kötü” bakterileri yok eder. Vücudunuzda çok fazla zararlı bakteri varsa kilo alımı, inflamasyon ve kolorektal kanser gibi bazı sağlık sorunlarına yol açabilir . Ceviz yemek, yararlı bakterilerin sayısını artırarak bağırsak sağlığını güçlendirir.
Ceviz, hafızanızı ve öğrenme becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca bilişsel gerilemeyi ve nörodejeneratif hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir. Beyninizdeki oksidatif hasarı ve iltihabı azaltabilen polifenolik bileşikler de içerir.
Ellerinizi masaj yapmak için ceviz de kullanabilirsiniz. Bu, yoğun bir şekilde klavye ve mouse kullananlar için özellikle rahatlatıcı olabilir. Avucunuzda kabuklu cevizleri döndürerek stresinizi de hafifletebilirsiniz.