Ayrıca hazır olup olmadığını anlamak için gözlerinizi ve burnunuzu da kullanabilirsiniz. Kızarmış ve biraz tatlı koktuklarında, renkleri de biraz koyulaştığında piştiklerini anlayabilirsiniz. Cevizler yanarsa çok acılaşabilir bu nedenle biraz daha az kavurmayı tercih edebilirsiniz.
Altın renkli, çıtır çıtır, kızarmış cevizler cevizli turta için olmazsa olmazdır. Tabii ki yemek için de. Mutfak uzmanı ve editör Kelsey, "Çiğ cevizler, turta pişerken şuruplu bir dolgunun içinde asılı kaldığında o kadar fazla renk, fındık aroması veya doku geliştirmiyor" diyor.
Kelsey, mikrodalgada fındık kavurmanın harika bir yöntem olduğuna inanıyor ve yemek kitabı yazarı J. Kenji López-Alt'tan öğrendiği mikrodalga tekniğini anlatıyor. Bu, ona fırından veya ocaktan daha fazla kontrol ve tutarlılık sağlıyor. Üstelik son derece kısa sürede de kavruluyor. 1 su bardağı ceviz için yarım çay kaşığı bitkisel yağ koyun ve fındıkları arada karıştırarak eşit şekilde kavrulup muhteşem bir şekilde kızarana kadar 1 dakikalık aralıklarla mikrodalgada pişirin. Kavrulmuş cevizler oda sıcaklığına gelince dilediğiniz gibi kullanıp, artanını hava almayan bir kapta saklayabilirsiniz.