Hava fritözünde çiçek kuruturken en kritik noktalardan biri, doğru sıcaklık ve zaman ayarını yapmaktır. Her çiçeğin yapısı farklı olduğu için, kuruma süreleri de değişiklik gösterebiliyor. Shelley’nin test ettiği çiçek türlerine göre önerdiği zamanlamaları sıraladık.
Bütün güller: 82°C’de 30 dakikaBütün şakayıklar: 82°C’de 30 dakikaBütün delphiniumlar: 82°C’de 10 dakikaTek tek gül yaprakları: 82°C’de 2 dakika 30 saniye
Shelley, “Gül, şakayık ve zambak gibi kalın yapraklı çiçekler, daha ince yapraklı delphinium, gelincik veya orkidelerden daha uzun süreye ihtiyaç duyar” diyor. Kurutma işlemi sırasında çiçeklerinizi yarı yolda çevirerek ve durumlarını kontrol ederek daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Her çiçek farklı olduğu için, bazılarının belirtilen süreden biraz daha az ya da fazla zamana ihtiyacı olabilir.
Kurutulmuş çiçeklerinizi hazırladıktan sonra, sıra onları nasıl değerlendireceğinize geliyor. Shelley, “Kurutulmuş çiçeklerle yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz” diyor ve birbirinden güzel öneriler sunuyor. Taze çiçeklerinizi sergilediğiniz gibi, kurutulmuş buketlerinizi de bir vazoda kullanabilirsiniz. Ayrıca, tek tek kurutulmuş saplarla, yıllarca dayanabilecek benzersiz kapı çelenkleri tasarlayabilirsiniz.