Piyasada birçok omega-3 takviye edici ürünün bulunduğunu belirten Türkyılmaz şöyle devam etti: “Omega-3 takviye edici gıda tercih ederken ağır metal bulunma riskine, balığın neresinden elde edildiğine, yağ asit oranlarına ve formuna dikkat edilmeli. Ağır metal riskini önlemek için küçük yüzey balıklarından elde edilen balık yağları tercih edilmeli. Bunun yanında omega-3 yağ asitlerine bakıldığında, DHA ve EPA olmak üzere ikiye ayrılıyor.
Çocuklarda tercih edilen omega-3 takviye edici gıda da beyin ve göz sağlığında daha etkili olan DHA oranının daha yüksek olmasını tercih etmekteyiz, yetişkinlerde ise kalp ve damar sağlığını daha çok destekleyen EPA oranının yüksek olması tercih edilmelidir. Omega-3 tercih edilirken içinde doğal olarak Vitamin A ve Vitamin E bulunan takviye edici gıdalar seçilmelidir. Bunlar haricinde trigliserit formda ve ağır metalden arındırılmış özelliği taşıyan omega-3 takviye edici gıdalar tercih edilmeli.”
Çocuklarda genellikle 1 yaşından sonra direkt olarak omega-3 desteği öneriliyor. Takviye seçiminde DHA oranı yüksek balık yağı tercih sebebi olmalı. Bununla birlikte çocuğun gelişimi ve sağlık durumu takviye edici gıda tercih ederken büyük önem taşıdığından kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışılmalı.”