Daha sonra tepsiye, yan yana olacak şekilde bir patates bir köfte şeklinde sıralayabilirsiniz. Sonrasında sos tavasına sıvı yağı alın, salçayı da ekleyip karıştırın. Rendelediğiniz 3 domatesi de ekleyip 10 dakika pişirin. Kekik ve tuzunu da ekledikten birkaç dakika sonra ocaktan alın. Bu aşamada sosa 1,5 su bardağı su ekleyin.
Hazırlanan sosu patates ve köftelerin üzerine dökün. Üzerine 1 adet soyulup dilimlenmiş domatesi de dizin. Biberleri kesip içini temizledikten sonra aralarına yerleştirebilirsiniz. Fırına atmadan önce tepsinin kenarından 1 çay bardağı sıcak su koyup önceden ısıtılmış 180°C fırında patateslerin üzeri kızarana kadar pişirmelisiniz. İzmir köfte hazır, afiyet olsun!