Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örterek ılık bir ortamda yaklaşık 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. Ardından tezgaha alın ve eşit büyüklükte 14 parçaya bölün. Her bir parçayı hafif unlanmış bir zeminde ince uzun şeritler halinde açın. Şeritleri ikiye katlayarak bir ucunu içe, diğer ucunu dışa doğru çevirin ve uçlarını birleştirerek çubuk simit şekli verin.
Şekil verilen hamurları önce bir çay bardağı pekmez ile bir su bardağı su karışımına batırın, ardından bolca kavrulmuş susama bulayın. Hazırlanan simitleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve önceden 190 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika ve üzerleri altın sarısı olana kadar pişirin.
Sıcak simitleri soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine yerleştirip dondurucuda saklayabilirsiniz. Bu özellik, özellikle çocuklar için beslenme çantaları veya ani gelen misafirler için pratik bir çözüm olacak. Dışarıda tanesi 20 liraya satılan simitlere kıyasla, çıtır çıtır bir lezzet elde etmiş olacaksınız. Üstelik bir tane de değil.
Dilerseniz taze simitleri kahvaltı için hazırlayabilir, çocuklarınızın beslenme çantasına dahil edebilirsiniz. Kullandığınız malzemeler sağlıklı olduğu için gönül rahatlığıyla çocuklarınıza verebilirsiniz.