Glisin'in bir diğer faydası da bilişsel işlevlerinizi iyileştirebilmesidir. Örneğin, bir çalışma glisin alımının hafıza tanıma görevlerinin performansını artırabileceğini öne sürüyor.
Çalışmalar düzenli olarak çorba tüketmenin obezite riskini azalttığını göstermiştir. Katı bir yemek yedikten sonra olduğundan daha tok hissetmenize yardımcı olabilir. Kemik suyu aynı zamanda iştahınızı kontrol etmenize ve yeme isteğinizi azaltmanıza yardımcı olabilecek protein de içerir.
Et suyunu normalden daha uzun süre pişirirseniz kemiklerden daha fazla besin maddesinin çıkarılmasına yardımcı olur. Örneğin bu şekilde daha fazla kalsiyum ve magnezyum alabilirsiniz. İlik, göz sağlığı için önemli olan ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilen A vitamini ile nörolojik fonksiyon için gerekli olan B2 vitamini ve B12 vitamini açısından iyi bir kaynaktır.