Kızartma yaptıktan sonra, ocağı ve fırını hemen temizlemek kalan yağ kokusunu azaltacaktır. Portakala karanfil batırarak doğal bir oda kokusu yapabilirsiniz. Bu, hem hoş bir koku sağlar hem de kokuları maskelemede etkilidir. Rahatsız edici kokuları yok edebileceksiniz.
Maydanoz, keskin kokuya sahip olan besinlerden biridir. Kızartma işlemi yapacağınız tavanın içine birkaç adet maydanoz ekleyin. Kızartmalara yapışmaması için büyük parçalar halinde koyabilirsiniz. Koku yardımı yapacaktır.
Yeşil elma dilimleri de kızartma kokusunu gideren besinlerden biridir. 1 adet yeşil elmayı dilimlere ayırıp kızartma yağının içerisine ekleyebilirsiniz. Ancak tavanın içindeki elmayı yanmadan önce çıkarmayı unutmayın. Yanık kokusunun yayılmasını istemeyiz.