Yufkaları hazırlamak için öncelikle tezgaha serin. Ardından, her bir yufkayı önce ortadan ikiye katlayın, ardından bir kez daha katlayarak ince bir şerit haline getirin. Bu şeridi, iki parmak genişliğinde dilimlere kesin.
üçük dilimlere ayırdığınız yufkaları, 50x20 cm’lik bir tepsiye düzenli bir şekilde yerleştirin. Eğer yufka parçaları tepsiye uzun gelirse, kenarlarını keserek tepsiye uygun hale getirebilirsiniz. Kesilen parçaları tepsinin boşluklarına yerleştirerek tepsiyi tamamen doldurun.
Eritilmiş 1 su bardağı tereyağını, fırça veya kaşık yardımıyla yufkaların üzerine bolca sürün. Tereyağı, baklavanın çıtır dokusunu ve zengin lezzetini sağlar. Yufkaların her yerine eşit şekilde dağıtmaya özen gösterin. Son olarak, tepsiyi önceden 170 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin. Baklavanın yavaş ve eşit pişmesi için fırının alt kısmına yakın bir rafa koyun.
Fırından çıkan baklavayı 2-3 dakika dinlendirdikten sonra bölebilirsiniz. Soğumuş şerbeti, ılık baklavanın üzerine eşit şekilde dökün. Şerbetin tamamen çekilmesi için birkaç dakika bekleyin. Ardından, baklava dilimlerini 1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığına bulayın. Nefis ve çıtır çıtır baklavanız şerbetini çektikten sonra hazır olacak.