10 adet pirinç yufkası, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 2 bardak kaşar rendesi, kekik, kırmızı pul biber, 1 kaşık margarin veya sıvı yağ, susam bu leziz böreği yapmak için gereken malzemeler arasında.
Yumurta ve yoğurdu, bir kâsede iyice çırparak başlayın. Pirinç yufkalarını 30 saniye kadar suda bekletip, yumuşatmanız gerektiğini unutmayın. Margarin ya da tereyağıyla tepsinizi yağlayın. Bu aşamadan sıvı yağ da kullanabilirsiniz.
Yağlanan tepsiye 5 adet yufkayı hepsinin arasına yumurtalı karışımızı sürerek 5 kat halinde dizin. İç harç için rendelenmiş kaşar, pul biber ve kekiği karıştırıp, üst tarafına iyice yayın.
Kalan yufkaları da aynı şekilde aralarına yumurtalı karışımı sürerek dizin ve kalan karşımı da son katın üzerine sürün. Üzerine susam ya da çörekotu da serpebiliriz. Hazırladığınız böreği, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, 10 ila 15 dakika pişirin.