Buzdolabınızın iç sıcaklığını 3-5°C arasında ayarlamak idealdir. Daha düşük bir sıcaklık, gereksiz enerji tüketimine neden olur. Dondurucunun iç sıcaklığı -18°C'de tutulmalıdır. Daha soğuk ayarlar enerji israfına yol açar. Ancak derin dondurucularda, kutup soğutucu kullanarak belirli bölümlerin daha düşük enerji tüketmesini sağlayabilirsiniz.
Kapı contalarının sağlam olduğundan emin olun. Contaların eskidiğini düşünüyorsanız, yenileriyle değiştirmelisiniz. Contaların arasına bir kağıt koyup çekmeye çalışarak hava sızdırıp sızdırmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer kağıt kolayca çıkıyorsa contalar eskimiş olabilir.
Buzdolabınızı fırın, ocak, ısıtıcı gibi ısı kaynaklarından uzak tutun. Bu cihazların yanında olmak, buzdolabının daha çok çalışmasına neden olur. Arkasında ve yanlarında yeterli hava dolaşımı sağlamak için en az 5-10 cm boşluk bırakın. Hava dolaşımı, cihazın daha verimli çalışmasını sağlar. Dondurucunuzda oluşan fazla buz katmanlarını düzenli olarak temizleyin. Buz tabakası 6 mm’den kalın olmamalıdır. Kalın buz tabakaları, cihazın verimini düşürür.
Avrupa’da enerji etiketleri üzerinden cihazların yıllık enerji tüketimini kontrol edebilirsiniz. Düşük tüketim, yüksek verimlilik anlamına gelir. Ayrıca uzun süre evde olmayacağınız zamanlarda buzdolabını boşaltıp fişini çekmeyi unutmayın.
Eğer ek bir dondurucuya gerçekten ihtiyacınız yoksa kullanmaktan kaçının. Her fazladan cihaz, elektrik tüketimini artırır. Ayrıca LED aydınlatmalar, buzdolabı içi için daha az enerji tüketimi sağlayabilir.