Koruyucu ve katkı maddesi içeren gıdalar hiperaktif davranışları artırabilir. Cips/kraker gibi atıştırmalıklar, asitli içecekler, hazır meyve suları, beyaz şeker ilave edilmiş süt ve süt ürünleri, şekerlemeler ve renklendirici içeren besinler, salam/sosis gibi işlenmiş et ürünleri, hazır çorbalar, hazır soslar gibi koruyucu ve katkı maddesi içeren yiyecekler tüketilmemelidir.
Çocuklar özellikle bir yerden atlama, tehlikeli hareketler yapma gibi durumlarda adrenalin salgılarlar. Aşırı salgılanan adrenalin magnezyumun hızla harcanmasına neden olur ve bu durumda da magnezyum eksikliği görülebilir. Sert kabuklu yemişler, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler ve tam tahıllar gibi magnezyum kaynaklarının tüketimine özen gösterilmelidir.