Özellikle pandemiyle birlikte zaten kullandığımız interneti çok daha aktif bir şekilde kullanmaya, hemen hemen her türlü işimizi tek bir tuşla halletmeye başladık. Bu birçok şeyden tasarruf etmek anlamına geliyordu.
Çoğu insan zamanının çoğunu evde, işte veya okulda geçirir ancak bu iki yerin dışında kalan "üçüncü mekanlar" genellikle sosyalleştiğimiz yerler; parklar, kütüphaneler, tiyatrolar, restoranlar vb. alanlardı.
Pandemiden önce gençlerin sıklıkla takıldığı üçüncü alanların başında alışveriş merkezleri yer alıyordu. Fakat dünya genelinde yaşanan finansal sorunlar ve pandemi gençlerin üçüncü alanlarını evlerine taşımalarına neden oldu. Artık çoğu genç arkadaşlarıyla evlerde buluşuyor ve bunun garipsenecek derecede psikolojiye olan olumlu etkisi ortaya çıktı.
Sharkey çalışmanın başında evde olmanın insan sağlığına olan olumlu etkilerinin böylesine güçlü olacağını düşünmemişti. Evet! Evde olmak daha az sosyalleşmeyi daha az fiziksel güç harcamayı ve daha çok yemek yemeyi beraberinde getirmiş olabilir.
Fakat çalışmanın sonucunda tüm bu dezavantajlara rağmen evde olmanın ve evde yapılacak şeylerin sayısında yaşanan artışın, sosyalleşmeyi eve taşımanın, yolda saatlerini harcamamanın ve evden tek bir tuşla birçok işini halledebilmenin insan sağlığında olumlu bir etki yarattığı gözlemlendi. Araştırmalar ise hâlâ devam ediyor.