Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıFatih ve Kanuni’nin favori tatlısı! Adeta 'altın çağ' yaşattı, bal koyup eritiliyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    3/8FATİH SULTAN MEHMEDİN EN SEVDİĞİ HELVA

    FATİH SULTAN MEHMED'İN EN SEVDİĞİ HELVA

    Badem, ceviz ve fındık gibi kuruyemişlerle süslenen üzerine ise gül suyu ve tarçın eklenerek hazırlanan Helva-i Hakani, Osmanlı padişahları tarafından en sevilen ve en çok tüketilen tatlı olma unvanına sahipti. Helva-i Hakani’nin Fatih Sultan Mehmed’in en sevdiği tatlı olduğu da biliniyor. Asırlık tatlı, günümüzde hala Edirne ve çevresinde özel günlerde, sık sık yapılıyor.

    4/8HELVA-İ HAKANİ İÇİN MALZEMELER

    HELVA-İ HAKANİ İÇİN MALZEMELER

    Yarım çay bardağı un, yarım çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı buğday nişastası, 65 gram tereyağı, 1 çay bardağı çiğ badem, 75 gram kaymak bu helvayı yapmak için gereken malzemelerdir. Tatlının şerbeti için de 1, 5 su bardağı süt (bardak ölçüsü 200 ml), 150 gram bala ihtiyacınız var.

    5/8HELVA-İ HAKANİ NASIL YAPILIR

    HELVA-İ HAKANİ NASIL YAPILIR?

    Tarihe damga vuran padişahların en sevdiği tatlılardan biri olan Helva-i Hakani, nasıl yapılır diye merak ediyorsanız hemen tarife geçelim! Öncelikle bademler kaynar suya koyulup 10 dakika bekletilir. Kabukları kendini bırakınca bademler kabuklarından çıkartılır.

    6/8Fatih ve Kanuni’nin favori tatlısı Adeta altın çağ yaşattı, bal koyup eritiliyor

    Bir kabın içine kuru malzemeler karıştırılıp kenarda bekletilirken, küçük bir tencerenin içinde süt kaynatılıp ocaktan alınmalı. 5 dakika sonra içine bal eklenip eritilen ve bekletilen karışım, teflon tavaya yağ koyulmalı. Bademler bu yağda kısık ateşte kavrulmalı. Bademler renk alınca bir kısmı ayrılmalı.

    7/8Fatih ve Kanuni’nin favori tatlısı Adeta altın çağ yaşattı, bal koyup eritiliyor

    Tavadaki kuru malzemeler iyice karıştırılıp renk alana kadar kavrulmalıdır. Süt karışımı yavaş yavaş eklenip, kısık ateşte 10 dakika kadar sürekli karıştırarak kavrulmalı. Daha sonra Kaymak eklenip helvaya yedirene kadar karıştırılmalı. Ocaktan alınan helva, sunum tabağına alınıp, bademlerle süslendikten sonra üzerine bal gezdirip servis edilebilir. Afiyet olsun!

    8/8DÜNYADA VE MUTFAKTA ALTIN ÇAĞI

    DÜNYADA VE MUTFAKTA ALTIN ÇAĞI

    Kanuni Sultan Süleyman, Osmanlı İmparatorluğu'nun altın çağını yaşadığı bir dönemde hüküm sürmüştü. O dönem sadece siyasi zaferlerle değil, kültürel ve mutfak zenginlikleriyle de ön plana çıkan bir Osmanlı söz konusuydu. Osmanlı mutfağı, çeşitli baharatlar, malzemeler ve ustalıkla kullanılan pişirme teknikleriyle tanınan bir mutfaktı. Dönemin Avrupası'nda da büyük bir üne sahip olan kadim mutfak, Kanuni Sultan Süleyman döneminde en parlak dönemlerinden birini yaşamıştı.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır Egenin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
    Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
    Deterjan almıyorsa telaşa gerek yok Sorunu çekmeceden anlaşılıyor, bu yolu izleyin
    Deterjan almıyorsa telaşa gerek yok! Sorunu çekmeceden anlaşılıyor, bu yolu izleyin
    Evin her köşesi serin kalacak Bu yöntem püfür püfür estiriyor, nem derdi yok
    Evin her köşesi serin kalacak! Bu yöntem püfür püfür estiriyor, nem derdi yok
    Limon dolgusu yaza damgasını vuracak Yiyenler mest oluyor, ferahlatan tart tarifi
    Limon dolgusu yaza damgasını vuracak! Yiyenler mest oluyor, ferahlatan tart tarifi
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Cedi Osmandan eşi Ebru Şahine övgü dolu sözler Çok büyük bir keyifle izliyorum
    Cedi Osman'dan eşi Ebru Şahin'e övgü dolu sözler! 'Çok büyük bir keyifle izliyorum'
    Nagihan Karaderenin paylaşımları olay olmuştu Adem ve Almedayı mı kastetti Açıklama geldi
    Nagihan Karadere'nin paylaşımları olay olmuştu! Adem ve Almeda'yı mı kastetti? Açıklama geldi
    Survivor 2025’in olay yarışmacısı Almeda Baylan’dan çocukluk fotoğrafı Kardeşiyle aynı karede
    Survivor 2025’in olay yarışmacısı Almeda Baylan’dan çocukluk fotoğrafı! Kardeşiyle aynı karede
    Almeda Baylan iddialar sonrası sessizliğini Instagramdan bozdu İftiralar için dava açıyoruz
    Almeda Baylan iddialar sonrası sessizliğini Instagram'dan bozdu! 'İftiralar için dava açıyoruz'

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo