Sirke anasını tüketmek için birkaç farklı yöntem bulunur. Tadı ve dokusu biraz farklı olduğu için direkt tüketmek yerine çeşitli şekillerde değerlendirmeniz faydalı olacaktır. Basit yöntemleri tercih edip direkt olarak tüketebilirsiniz. Ancak başka kombinasyonlar lezzetini değiştirecektir.
Sirke anasını salataya ekleyerek tüketmek en kurtarıcı yöntemlerden biridir. Zeytinyağı, limon ve baharatlarla birleştirerek sirke anasını daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Özellikle yeşil salatalara dahil ederek sağlıklı ve nefis bir yiyecek tüketebilirsiniz.
Eğer sirke anası fazla büyüdüyse, parçalayarak yeni sirke yapımında kullanabilir veya aile bireylerine dağıtabilirsiniz. Sirke anasını doğal ortamında, yani sirkenin içinde saklamayı unutmayın. Bu sayede hem taze kalacak hem de sirkeyi koruyacaktır. Sirke anası, mide asidi hassasiyeti olan kişilerde rahatsızlık yaratabilir. Aşırı tüketilmemelidir.