Dilimlediğiniz patatesleri bir kaseye alın ve üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, diğer baharatları ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra her tarafının yağ ve baharatlarla kaplı olmasına dikkat edin. Ardından fırını 220 dereceye ayarlayıp ısınmasını bekleyin.
Fırın kağıdını tepsiye yerleştirip patatesleri dökün. Dilimlerin tek sıra halinde yerleştirilmesi pişirirken olası sorunları önleyecektir. Böylece patateslerin hepsi, eşit şekilde pişer. 30-35 dakika pişirin.
Patates dilimleri altın rengine ulaşana kadar fırında tutabilirsiniz. Altının daha geç piştiğini düşünüyorsanız sürekli olmayacak şekilde çevirebilirsiniz. Eşit şekilde kızardıktan sonra çıkarıp bir süre soğumasını bekleyin. İlk çıktığında fazla sıcak olabilir.
Fırından çıkardığınız patates kızartmalarını sıcakken servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı sağlıklı soslar veya baharatlar kullanabilirsiniz. Taze doğranmış maydanoz ve rendelenmiş peynir yanına çok yakışacaktır. Afiyet olsun.