Domatesler suyunu çekip koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Koyu kıvama ulaşan domatesleri el blenderı ile parçacık kalmayacak kadar püre haline getirin ve içerisine 3 kaşık tuz ekleyin. Tuz miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
Bu aşamada tepsilere bölerek, imkanınız varsa balkonunuzda güneşte kurutabilirsiniz. Böyle bir imkanınız yoksa kısık ateşte sık sık karıştırarak kıvam almasını sağlayabilirsiniz ya da fırında en düşük sıcaklıkta arada karıştırarak suyunu çekmesini ve koyu kıvama ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
Tüm bunları yaptıktan sonra ev salçası hazır olur. Son olarak cam kavanoza koyup üzerine zeytinyağı ekleyip kapağını sıkıca kapatmalısınız. Zeytinyağı salçanın havayla temasını engelleyerek bozulmasını önler.