Buzdolabı yöntemi, hassas göz yapısına sahip olan bireyler için faydalı olabilir. Bir diğer yöntem ise elbette ki suyun gücünden yararlanmak. Soğanı doğramadan önce, bıçağınızı suya batırmak, gazların yayılmasını engelleyebilir. Bıçağın ıslak olması, doğrama sırasında gazların etrafa yayılmasını engelleyecek ve böylece gözlerinizin daha az yanmasına neden olacak.
Halk arasında yaygın olarak bilinen bir başka yöntem ise, ağzınıza bir parça ekmek tutmak. Bu yöntemi denediğinizde, soğanın saldığı gazların, ağzınıza yakın olan ekmek tarafından emildiği söyleniyor. Elbette bu biraz daha alışılmadık bir yöntem olmakla birlikte, denenmiş ve gözle görülür sonuçlar veren bir pratik çözüm olarak da halk arasında yerini almış.