19.10.2018 - 11:43 | Son Güncellenme:
Çoğu kişi fındık gibi çerezleri mutfak dolabında saklıyor ancak uzmanlara göre bu tür kuru yemişler uzun süre dayanılıklık ve lezzetlerini korumaları için buzdolabında saklanmalı.
Unu kullandıktan sonra tekrar paketinde saklamayın, hava geçirmez bir kaba koyun. Unu pakette saklamak bakteri oluşumuna neden olur.
Olgunlaşma sürecini geciktirdiği için avokadolarınızı da buzdolabı dışında muhafaza edin.
Yine birçoğumuz yumurtaları buzdolabı kapısında muhafaza ediyoruz. Ama burası yumurtaları saklamak için kötü bir yer. Uzmanlar buzdolabı kapısının sürekli açılıp kapanması nedeniyle sıcaklıkta sürekli bir değişim olduğunu, bu nedenle yumurtaların tazeliklerini kaybedeceklerini söylüyorlar. Yumurtalar, sıcaklığın sabit olduğu yerlerde saklanmalı.
Neyse ki kıyafetlerimizi hala doğru yerde, gardıropta saklıyoruz. Ancak kıyafetleri mevsimine göre yaz-kış olarak ayırın. Dolabınızı fazlalıklardan arındırarak nefes almasını sağlayın.