28.12.2023 - 15:46 | Son Güncellenme:
Nefis çeşitleriyle sevilerek tüketilen poğaçalar hem doyurucu hem de lezzetli yiyeceklerden biri. Kilo kontrolüne karşı olumsuz yönleri olsa da tüketmekten bir türlü vazgeçemediğimiz lezzetli yemeklerden biri.
Poğaça genellikle pişirdikten sonra sıcak sıcak tüketiliyor. Geriye kalanlar ise bayatladığı için çöpe atılabiliyor. Ancak hazırlık aşamasında eklediğiniz malzemeler poğaçanın tazeliğini belirliyor.
Birçok poğaça tarifinin içerisinde süt eklenmesi yer alsa da yoğurt kullanarak poğaça yapmak, lezzetine tazelik katabilir. Besleyici ve doyurucu olan bu yiyeceği süt yerine yoğurt kullanarak hazırlarsanız kısa sürede bayatlama problemi ortadan kalkacaktır.
Yoğurdun içindeki vitaminler ve faydalı bakteriler sayesinde hazırladığınız poğaçayı haftalarca bayatlamadan tüketebilirsiniz. Lezzetli, taze ve kıyır kıyır bir poğaça hazırlamak için aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.
- Yarım su bardağı yağ
- 1 adet yumurta
- su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı un
- 1,5 paket kabartma tozu
Un haricinde kalan tüm malzemeleri bir kabın içerisinde birleştirin. Azar azar un ilave ederek karıştırma işlemine devam edin. 3 bardak un ekledikten sonra kontrollü bir şekilde eklemeye devam edebilirsiniz. Ancak un kullanırken dikkatli olmalısınız.
Yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğurduktan sonra hamurun üzerini kapatarak 1 saat boyunca bekletin. Hazır hale gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizmeye başlayın.
Dilediğiniz şekilde hazırladığınız hamurları dizdikten sonra üzerine yumurta sürerek önceden ısıtılan 190 derece fırında 25 dakika pişirin. Bayatlamayan, lezzetli ve doyurucu poğaçalarınız hazır. Afiyet olsun.