1 adet karnabahar, 3 yemek kaşığı galeta unu, 3 yemek kaşığı mısır unu, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 250 mililittre maden suyu, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber yeterli.
Fırında çıtır karnabahar için önce karnabaharları yıkayıp küçük parçalara ayırarak başlayın. Daha sonra sos malzemelerini derin bir kap içerisine ekleyip karıştırın. Sosun 2 ila 3 dakika koyulaşmasını bekleyin ve karnabaharları sosun içine ekleyin. Tüm parçaların her yerini sosa bulayın.
Soslu karnabaharları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika boyunca arada kontrol ederek pişirin. Daha sonra pişip pişmediğini kontrol edip fırından alın. Fırında çıtır karnabaharınız hazır. Bu tarif özellikle yoğurtla çok yakışıyor. Afiyet olsun!