02.12.2023 - 16:46 | Son Güncellenme:
Birçok farklı alternatifle tüketilen patates, haşlandığında da farklı yemekler için kullanılıyor. Ancak patatesi haşladıktan sonra kabuklarından ayırmak oldukça zorlayıcı olabilir.
Patatesleri kabuğundan ayırırken genellikle ya yapısı bozuluyor ya da sıcak nedeniyle ellerimiz yanıyor. Bu durumu ortadan kaldıracak bazı yöntemler mevcut. Böylece haşladığınız patatesler hem olduğu gibi hem de sorunsuz kabuğundan ayrılacak.
Haşlanmış patatesleri soymak istediğinizde bir kabın içerisine alın. Ardından patatesleri tek tek alarak avuç içinizle hafifçe bastırın. Bu işlem kabukların gevşemesini ve kolay soyulmasını sağlayacaktır.
Sonrasında, patatesi alıp hafifçe sıkarak kabuğunu çatlatın. Kabuğu soyarken zorlanmayacağınız bu teknikte zamanla hız kazanarak soyma işlemini en az süreye indirebilirsiniz. Kabuğunu çatlattığınız patatesi bıçak yardımıyla kolayca soymayı deneyin.
Ardından kabuğun alt kısmından başlayarak yavaşça ilerleyip patatesin hepsini soyabilirsiniz. Bu uygulama, haşlanmış patateslerin saniyeler için soyulmasına yardımcı olur. Patatesleri soymak için saatlerce uğraşmak yerine bu yöntemi deneyebilirsiniz.
Patatesleri soymak için farklı yöntemler de mevcut. Haşlanmış patatesleri soğuk suyun içinde bir süre bekletmeye başlayın. Bu işlem sayesinde kabuklar kolayca patatesten ayrılacaktır. Ardından kabukları elinizle soyabilirsiniz.
Kabukları soyarken kaşık kullanmayı denediniz mi? Kulağa ilginç gelse de haşlanmış patatesleri soyarken kaşıktan yardım alabilirsiniz. Patateslerin yumuşaklığına dikkat ederek, kaşık yardımıyla kabukları sıyırabilirsiniz.
Kullanımı önerilen bir başka yöntem ise patatesi iki hamlede soymanızı sağlıyor. Bunun için dikkat edilmesi gereken püf nokta, patateslerin taze olması gerektiği.
Yapmanız gereken tek şey haşlamadan önce patatesleri tam ortadan daire şeklinde çizmek, kesik atmak. Haşlandıktan sonra soymak için kabuklarını üst kısımdan tutup çekmek yeterli olacaktır.