Yaz aylarında tüketim alışkanlığımız olan su miktarını 2 katına çıkarılması gerektiğini belirten Sekmen, “Yeterli miktarda su tüketilmediğinde başta bağırsaklar olmak üzere birçok organımızı olumsuz yönde etkiliyor.
Aynı zamanda sularımıza çilek, tarçın, elma ve nane gibi yiyecekler ekleyerek tatlandırabilir, su içimini kolaylaştırabiliriz. Su tüketiminin yanı sıra bağırsak floramızı bozan yiyeceklerden uzak durmamız gerekir.
Hayvansal ürünler floramızı bozan ana yiyeceklerdir. Özellikle paketlenmiş et ve süt ürünlerini bunlar arasında sayabiliriz.
Her ne kadar üzerinde organik ibaresi olsa da paketli gıdalardan uzak durmamız gerekir. Çok fazla fast food tarzında beslenme ve asitli gıdalar sistemimizi tehdit eder.
Aşırı baharat ve acı tüketimi hemoroidin oluşmasına ve daha fazla canınızın yanmasına sebep olur. Öğünlerimize mutlaka salatayı ve mevsim sebzelerini dahil etmeli, her gün 10 bin adım atmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.